Pogoji poslovanja

Podjetje SIGI ELEKTRONIKA, Žiga Divjak s.p., ki je v nadaljevanju navedeno kot prodajalec, posluje z naslednjimi prodajnimi pogoji.

 

Ponudba artiklov

Kupec lahko pri prodajalcu kupi artikel, ki se nahaja v spletnem katalogu. Ponudba artiklov se redno obnavlja in vzdržuje. V dogovoru s kupcem se lahko oblikujejo tudi posebne ponudbe.

 

Cene

Cene v spletnem katalogu so FCO prodajalec za vse oblike naročila (telefonsko, spletni obrazec ali e-pošta) in že vsebujejo 22 % DDV. V primeru dostave artikla na naslov kupca, se stroški dostave zaračunajo dodatno. Cena storitve se oblikuje na osnovi predhodno usklajenega dogovora s kupcem.

 

Načini plačila

Kupec lahko plačilo izvede z:

 • nakazilom na TRR prodajalca (UPN)
 • gotovinskim plačilom ob osebnem prevzemu
 • odkupnino v primeru dostave s Pošto Slovenije (kupcu Pošta Slovenije ob dostavi zaračuna še stroške nakaznice)
 • PayPal-om

Osnova za plačilo je izdan veljaven predračun v ponujenem roku. Plačilo je zaključeno s prispetjem nakazila končnega zneska na TRR prodajalca oziroma prejemu gotovine.

 

Postopek nakupa

Naročilo je lahko telefonsko, s pomočjo spletnega obrazca ali e-pošte. Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko prodajalec preko elektronskega sporočila ali s telefonskim klicem potrdi naročilo. Stranki se izda veljaven predračun z vsemi potrebnimi podatki za izvedbo plačila. Po prejemu plačila prodajalec kupcu izroči oziroma pošlje artikel. Kupec se lahko odloči tudi za plačilo artikla po povzetju. Naročen artikel postane kupčeva last šele, ko kupec v celoti poravna zaračunani znesek.

 

Prevzem blaga

Kupec lahko artikel prevzame na naslovu sedeža podjetja ali pa v Ljubljani na naslovu Cesta Dolomitskega odreda 28, Ljubljana-Vrhovci. Lahko se odloči tudi za dostavo preko Pošte Slovenije po njenem veljavnem ceniku in veljavnih pogojih. Cena dostave je odvisna od teže paketa in lokacije dostave in je v tem primeru zajeta v predračunu. V primeru plačila artikla ob dostavi (po povzetju) Pošta Slovenije prejemniku zaračuna stroške poštne nakaznice. Morebitne reklamacije se v pisni obliki z vsemi potrebnimi podatki posredujejo prodajalcu v roku 8 dni.

 

Garancijski pogoji

SIGI ELEKTRONIKA, Žiga Divjak s.p., v garancijskem roku kupcu zagotavlja brezhibno delovanje kupljenih artiklov. Garancijski rok prične veljati z dnem izdaje računa. Garancijo lahko kupec uveljavlja neposredno pri prodajalcu z računom in vračilom kupljenega artikla v stanju kot ga je kupil. V primeru, da prodajalec ugotovi, da je vrnjeni artikel fizično poškodovan ali da ima poškodovane zaščitne nalepke (nepooblaščeno popravilo artikla), lahko prodajalec garancijsko popravilo zavrne. Garancija tudi ne velja v primeru uničenja naprave zaradi nestrokovnega priklopa, nepravilne montaže, nepravilne uporabe ali višje sile (udar strele, omrežne prenapetosti, …). Kupcu se v tem primeru nudi popravilo, katerega stroške pa krije kupec sam.

         

V primeru garancijskega popravila/zamenjave artikla kupljenega v podjetju SIGI ELEKTRONIKA, Žiga Divjak s.p., se garancijska doba ne podaljša. Prodajalec je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema artikla. V nasprotnem primeru mora artikel zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim artiklom ali pa vrniti stroške kupnine (brez stroškov dostave in ostalih opravljenih storitev - montaža). V primeru vračila artikla preko dostavne službe stroške vračila krije kupec.

 

V roku 8 dni od dneva nakupa prodajalec kupcu omogoča vračilo kupljenega artikla, kateri mora biti nepoškodovan. Kupec se lahko odloči za vračilo artikla, če mu le-ta ne ustreza. Za vračilo veljajo enaki pogoji kot pri uveljavljanju garancije. Prodajalec kupcu vrne stroške kupnine (brez stroškov dostave in ostalih opravljenih storitev - montaža). V primeru vračila artikla preko dostavne službe stroške vračila krije kupec.

 

Garancijska doba:

 

Garancija ne velja za potrošni material (potenciometri, stikala, tipke, kabli, ...)

 

3 mesece:

 • popravilo naprave, ki ni bila kupljena v podjetju SIGI ELEKTRONIKA, Žiga Divjak s.p.

(garancija velja  za opravljeno storitev in vgrajene elemente)

 • popravilo naprave, ki je bila kupljena v podjetju SIGI ELEKTRONIKA, Žiga Divjak s.p., po poteku garancijske dobe

(garancija velja  za opravljeno storitev in vgrajene elemente)

 

6 mesecev:

 • vsi rabljeni artikli kupljeni v podjetju SIGI ELEKTRONIKA, Žiga Divjak s.p.

 

12 mesecev:

 • izdelki podjetja SIGI ELEKTRONIKA, Žiga Divjak s.p. in novi frekvenčni pretvorniki proizvajalca MACHTRIC in M-driver

 

Postopek uveljavljanja garancije:

 • Pri vračilu artikla je potrebno priložiti kopijo računa in pisni opis napake.
 • Naslov za vračilo artikla je:

                         SIGI ELEKTRONIKA

                         Žiga Divjak s.p.

                         Cesta VII/5, Grič

                         1310 Ribnica

 • Če artikla ne dostavite osebno, priporočamo uporabo dostavne službe z možnostjo sledenja. Artikel mora imeti ustrezno zaščitno in transportno embalažo.
 • Stroške pošiljanja v tem primeru krije pošiljatelj, razen, če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

 

Prevzem artiklov in sprejem v servis je možen na naslovu sedeža podjetja ali pa v Ljubljani na naslovu:

                         Cesta Dolomitskega odreda 28

                         Ljubljana-Vrhovci

Za dodatna vprašanja pokličite na 051 344 018 ali nam pišite na sigi@sigi-elect.si.

 

Varovanje osebnih podatkov

Prodajalec se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov kupca v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Osebni podatki bodo uporabljeni izključno za potrebe izpolnitve naročila in komunikacijo.